ЗВЕРНЕННЯ до рибалок, підприємств, об’єднань, громадських організацій, фахівців та науковців галузі меліорації та рибного господарства України

Опубліковано at 01.08.2023
648 0

ЗВЕРНЕННЯ

 до рибалок, підприємств, об’єднань громадських організацій, фахівцій та науковців галузі меліорації та рибного господарства України

За останні 25 років галузь рибного господарства України зменшила виробництво рибопродукції у 56 разів (з 1120 тис. тонн у 1998 р. до 20 тис. тонн у 2022 р., тобто – 0,5 кг/рік на одного громадянина, що в десятки разів менше загальноєвропейського показнику).

Головна причина обвалу об’ємів виробництва у галузі рибного господарства України – це недосконала політика держави на протязі останніх десятиліть, яка не враховувала виклики часу, потреби галузі, держави та народу України.

Падіння виробництва рибопродукції супроводжувалося порушенням централізованої системи управління галуззю, як єдиним виробничим комплексом, об’єднаним різноманітними технологічними ланцюжками.

Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державне агентство меліорації та рибного господарства України, усвідомлюючи необхідність швидкого виходу з кризи та розвитку галузі, навіть під час війни з рф, розпочали реформи, спрямовані на вдосконалення системи управління рибогосподарським комплексом України.

Однак, перші кроки перебудови галузі показали, що на даний час  адміністративних, кадрових та інтелектуальних ресурсів у держави не вистачає. Галузевій владі потрібен надійний зворотній зв’язок з усіма підприємствами галузі, а також механізм використання величезного інтелектуального потенціалу фахівців галузі на фоні беззаперечної підтримки багатомільйонної армії рекреаційних рибалок.

Громадська рада при Держрибагентстві та учасники «Круглого столу» «Європейський досвід функціонування організацій виробників рибної продукції та роль громадських організацій у формуванні рибогосподарської політики», який відбувся 27.07.2023 р., прийняли Резолюцію, яка закликає Громадську раду при Держрибагентстві та галузеву громадськість створити «Інтелектуально-аналітичну платформу розвитку меліорації та рибного господарства України», завдання якої – це об’єднання рибалок, підприємств і громадських організацій для створення єдиного всеукраїнського об’єднання, яке допомогатиме владі у розбудові галузі, та сприятиме необхідним реформам з одночасним розділянням з владою спільної відповідальності за стан галузі.

Майбутнє об’єднання рибалок, підприємств і громадських організацій  повинно відповідати досвіду Євроінтеграції і нормам європейського законодавства, які вже десятиліттями эффективно взаємодіють з державними органами влади країн – членів Євросоюзу (Регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1379/2013 від 11 грудня 2013 року).

Громадська рада при Держрибагентстві звертається до усіх небайдужих до проблем галузі з пропозицією прийняти участь у першому засіданні «Інтелектуально-аналітичної платформи розвитку меліорації та рибного господарства України» для  координації спільних зусиль галузевої влади, Громадської ради при Держрибагентстві, рибалок, керівників підприємств, об’єднань, громадських організацій, фахівців, науковців та інших.

Порядок денний першого засідання Інтелектуально-аналітичної платформи (проєкт):

1. Розгляд проблем галузі меліорації та рибного господарства України та обгрунтування необхідності створення всеукраїнського об’єднання. 

2. Вибір структури, формулювання цілей і завдань всеукраїнського об’єднання.

3. Створення Ініціативної групи для підготовки Установчих зборів всеукраїнського об’єднання.

4. Різне.

Захід відбудеться  10.08.2023 р. о  14-00
Подключиться к конференции Zoom
https://us06web.zoom.us/j/84609249590?pwd=WHZhaSsvUmpBcXFpeFpLM0lpYVl5QT09
Идентификатор конференции: 846 0924 9590
Код доступа: 954007

01.08.2023 р.

Громадська рада при Держрибагентстві

 

 

Мегалодон

Ветеран галузі рибного господарства

Схожий пост

Теоретичне обгрунтування необхідності виключення із Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” (23.05.1017 р. № 2059-VIII) статті 3. п.3/2., абзацу 6

Створено - 26.06.2023 0
Теоретичне обгрунтування необхідності виключення  із  Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” (23.05 2017 р. № 2059-VIII) статті 3. п.…