Риболовство і аквакультура в цифрах (по матеріалах ФАО 2024 рік) (Частина 25)

Опубліковано at 14.03.2025
9 0

Риболовство і аквакультура в цифрах (по матеріалах ФАО 2024 рік) (Частина 25)

Світове виробництво продукції рибальства та аквакультури за 2022 рік 223 млн. тонн.

З них:

– Риби на інших водних біоресурсів – 185,4 млн. тонн (83%).

– Водорості – 37,6 млн. тонн (17%).

 Світове виробництво водних тварин – 185,4 млн. тонн.

З них:

– Промислове рибальство – 91 млн. тонн (49%).

– Аквакультура – 94,4 млн. тонн (51%).

Світове виробництво водоростей – 38 млн. тонн.

З них:

– Промисловий збір – 1,3 млн. тонн (3%).

– Вирощування – 36,7 млн тонн (97%).

Світове виробництво продукції рибальства та акваультурипо групах:

– костні риби – 63%

– водорості – 17%

– молюски – 11%

– ракоподібні – 8%

– інші – 1%

Світове виробництво водних тварин в рибальстві та аквакультурі по континентах:

– Азія – 71%

– Південна Америка – 9%

– Європа – 9 %

– Африка – 7%

– Північна Америка – 3%

– Австралія – 1%

Зайнятість – 62 млн. людей.

З них:

– Промислове рибальство – 54%

– Аквакультура – 36%

– Не вказано – 10%.

Головні експортери і імпортери продукції з водних тварин

Експортери (млрд $):

Китай – 22,4

Норвегія – 15,5

Вєтнам – 11,2

Еквадор – 10,1

Чилі – 8,5

Імпортери – (млрд $):

США – 32,1

Китай = 22,4

Японія – 15,1

Іспанія – 9,5

Франція – 8,1

Риболовний флот 2022 р. (одиниць):

Моторні судна – 3,3 млн.

Безмоторні – 1,6 млн.

 Вживання водних біоресурсів (на одну людину):

1961 рік – 9,1 кг/рік

2022 рік – 20,7 кг/рік

Вживання рибопроукції по регіонах:

– Азія – 25 кг/рік

– Північна Америка – 23 кг/рік

– Австралія – 22 кг/рік

– Європа – 22 кг/рік

– Африка – 9 кг/рік

– Південна Америка – 1 кг/рік

Україна:

 – разом з імпортом – 10 кг/рік

 – власне виробництво 1 кг/рік

Стан водних біоресурсів 2022 рік:

– Стійки промислові запаси – 62%

– Не стійки – 38%

Прогнози до 2032 року.

– Аквакультура – 54% – 111 млн. тонн/рік.

– Промислове рибальство – 46% – 94 млн. тонн/рік

Мегалодон

Ветеран галузі рибного господарства

Схожий пост

Екстраційна технологія виробництва рибного борошна (Е-Т) та її вплив на поживні якості (Частина 29)

Створено - 24.04.2023 0
Екстракційна технологія виробництва рибного борошна та її вплив на поживні якості (Е-Т) (Частина 29) Проведемо оцінку поживності рибного борошна, виготовленої за екстракційною та…

Десятиліття, присвячене науці про океан в інтересах стійкого розвитку 2021-2030 рр. (по матеріалах ФАО 2022 р.) (Частина 2)

Створено - 04.03.2023 0
Десятиліття, присвячене науці про океан в інтересах стійкого розвитку 2021-2030 рр. (по матеріалах ФАО 2022 р.) (Частина 2) Комітет з рибного…